maandag 5 juli 2021

Ingezonden – Wat je ook doet, je moet je schamen … of toch niet …?

Horst-sweet-Horst ontving de volgende ingezonden bijdrage van Charles Janssen uit Lottum:


Wat je ook doet, je moet je schamen…of toch niet…?

De laatste tijd wordt er behoorlijk op los “geblogd” en “gecolumnd” in onze gemeente Horst aan de Maas. In de Hallo dan wel op het weblog “Horst Sweet Horst”.

Het zijn de Brantsma’s, Janssens, Moormans, Weijssen, de Tegelsen, de Ambrosiussen en de Duijffen. Oftewel de Champions League spelers in het vakgebied van opiniestukken en columns schrijven dan wel bloggen over het (politieke) reilen & zeilen binnen onze gemeente.

Ze komen dan weer rechts over de flank en dan weer op zijn “Dumfries” links aangesneld, zo nu en dan een bikkelharde sliding, soms op de man, dan weer rakelings erlangs.

In het voetbal noemt men dat: “wie uit kan delen, moet ook (kunnen) incasseren”. Afgelopen weekend stond er van Marcel Levi, internist en hoogleraar, een interessante column in Het Parool. Het triggerde mij en zag daarin gelijkenissen met deze Horsterse spelers, of toch niet... [klik op de afbeelding om de column te lezen]


In deze column van Marcel Levi wordt zowel rechts als links op de korrel genomen. Wat is dan  waarheid?  waarheid in de politiek bestaat denk ik niet, wellicht wel die van jou of van een partij, niks mis mee, ga ervoor en sta ervoor.

In het speelveld staan in het midden vaak de spelbepalers, de spelers met dikwijls het meeste in- en overzicht, die andere spelers weer tot grote hoogte doen brengen. Zeg maar de Frenky de Jong’s (dit jaar effe niet), de Kevin de Bruynes en Luka Modric’s van het speelveld.

Zou het dan ook niet zo zijn dat we uiteindelijk, de ene keer via de rechter flank en de andere keer via de linker flank, samen in het midden uitkomen, zo ook in de politiek?

Dus beste Horster spelers, of je nu een visionair, een aanpakker, een criticaster of een beschouwer bent, alle kwaliteiten zijn nodig om uiteindelijk de beste keuzes en oplossingen te bedenken voor onze gemeente en de wedstrijd voor de inwoners van Horst aan de Maas te winnen.

Allemaal zeer betrokken mensen deze Champions League spelers, ben er zuinig op, oftewel...

Doe eens een beetje lief voor elkaar…….daar hoeven jullie je niet voor te schamen…"

Charles Janssen, Lottum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten