maandag 7 maart 2022

Intermezzo – Verdozing

Ondanks alle rampspoed die ons treft, zijn er ook nog lichtpuntjes. Ze zijn weliswaar schaars, maar ze zijn er. Zo’n lichtpuntje is bijvoorbeeld dat Horst aan de Maas nu een eigen variant op De Speld heeft. U kent De Speld niet? Welnu, De Speld is een satirische digitale krant (klik hier). Je treft er artikelen aan met koppen als ‘Bekijk het positief: 24 miljoen kippen gaan iedere maand in Nederland dood aan iets anders dan de vogelgriep’ en ‘Vleesvarkentje dat levend gekookt werd krijgt gelukkig wel 3 Beter Leven-sterren’.

De lancering van de Horster variant op De Speld is betrekkelijk geruisloos verlopen. Sinds jaar en dag had Horst aan de Maas in Nieuws uit Horst aan de Maas een lokale nieuwssite. Afgelopen week veranderde die naam plotseling in Nu Horst aan de Maas. Zonder dat het met zoveel woorden werd gezegd blijkt nu dat die naamsverandering ook een koerswending markeert: de site richt zich niet langer op nieuws, maar legt zich voortaan toe op satire. Al binnen enkele dagen is Nu Horst aan de Maas tot grote hoogten gestegen. Een voorlopig hoogtepunt werd vandaag bereikt. Nu Horst aan de Maas kopt: ‘CDA Horst aan de Maas gaat voor geen verdere uitbreiding Greenport.’


Lees verder even mee (klik ook hier):
‘De groei van het gebied op en over de grens met Venlo is vanaf de start veel sneller gegaan dan verwacht. Daarom moet er nu de rem op. De schaarse industriegrond mag niet opgeslokt worden door grote logistieke bedrijven. Het CDA pleit voor een regionale economische visie. Van daaruit moeten dan afspraken gemaakt worden met de andere betrokken gemeenten en de provincie. Totdat die afspraken er zijn, wordt er wat het CDA betreft geen enkele kavel meer bestemd in het gebied.’
Het CDA dat al eeuwenlang op alle plekken die er toe doen aan het roer zit. Het CDA dat steevast kirde van genot bij elke nieuwe vierkante meter in Greenport Venlo die werd volgeplempt met grote logistieke bedrijven. Het CDA dat mensen in de hoogste kringen van Greenport tot zijn leden mag rekenen. Het CDA dat een motie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas die opriep tot een einde aan de verdozing van Greenport achteloos terzijde schoof.

Dát CDA zou nu ineens de rem erop willen zetten? Dát CDA zou nu ineens een einde willen maken aan de verdozing van Greenport? Dát CDA zou nu ineens geen enkele kavel in het gebied meer willen bestemmen?

Satire in optima forma. Zó geraffineerd! Werkelijk briljant! Ga zo door Nu Horst aan de Maas! Kan De Speld nog een puntje aan zuigen!

5 opmerkingen:

  1. Het lijkt wel of het CDA luistert naar de zorgen van betrokken burgers of .... lijkt dit meer op eenmaal-per-4-jaars 'charme-offensief'? Het wordt tijd dat ze een blauwtje lopen op 16 maart, want 'luisteren moet je 'leren'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sevenummers, let op uw saeck. Rudy de wolf heeft schaapskleren aangetrokken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tegels eruit, Groen erin. De beste slogan in verkiezingstijd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel het echte en echte betroouwbare groen met een echt perspectief op een goede toekomst. Groen in je naam is geen garantie voor een groen gedrag, is gebleken. Tijs voor verandering

      Verwijderen
    2. Thijs voor makkelijke populistisch getinte campagnevoering..

      Verwijderen