vrijdag 18 juli 2008

Klein mysterie 10 – Routewoud

Dinsdagochtend is het prachtig weer. Ik besluit een wandeling te maken in de Moelbaerenbos. Voor het eerst in lange tijd, want nadat ik er ooit door een roofvogel op de hielen ben gezeten, ren en wandel ik er nog maar zelden. Ik herinner me van vroeger dat bij de ingang naar het parkeerterrein van sportpark Terhorst drie wandelroutes begonnen: een rode, een gele en een witte. Op de fiets onderweg naar het beginpunt neem ik me voor de witte route te wandelen. Maar helaas: op de plaats van bestemming aangekomen, blijkt die niet meer te bestaan. Ik heb nu de keuze tussen de rode, de gele en een nieuwe, met blauwe paaltjes gemarkeerde ‘rolstoelwandeling’.Maar wacht even. Overwegend welke route te nemen, zie ik iets verderop dat mijn keuze nog ruimer is, er blijken ook nog een Moelbaerenbospad en een Melders Ommetje te zijn.Wat nu te doen? Lastig, beslissingen nemen is toch al niet mijn sterkste punt. Terwijl ik de voor- en nadelen van elke route tegen elkaar afweeg, zie ik dat op datzelfde punt ook de mogelijkheid bestaat een fietsroute te volgen.Misschien moest ik de keuze voor een wandelroute nog maar even uitstellen en beginnen met die fietsroute? Dat lijkt me in de gegeven omstandigheden inderdaad het verstandigste. Al snel kom ik uit bij de kasteelruïne. Daar slaat de wanhoop pas echt toe. Ik blijk te zijn gestuit op een heus routeknooppunt. Je hebt hier de keus uit vier wandel- (de rode, de blauwe, het Maasgaardenpad en het Gortmeulepad) en vijf fietsroutes (de Heideroute, de Lochtroute, de Blauwe Bessenroute, LF-route 87 en de ongenummerde LF-route waarop ik me bevind).Nu weet ik het helemaal niet meer. Totaal uit het veld geslagen, besluit ik ten slotte gewoon maar in het wilde weg een fietstochtje door de Moelbaerenbos te maken. Onderweg kom ik nóg een LF-route tegen, vraag ik me af of in dit bos het aantal routebordjes en –paaltjes het aantal bomen overtreften bedenk ik me dat ik wellicht goud geld zou kunnen verdienen met het samenstellen van een Routeroute langs de zeven wandel- en zes fietsroutes die ik in het gebied met een oppervlakte van slechts enkele vierkante kilometers heb aangetroffen.

Waarin schuilt nu eigenlijk het kleine mysterie, zult u zich misschien afvragen? Wel, ondanks het schitterende weer, ondanks de vakantietijd en ondanks het niet ongunstige tijdstip (tussen 10.30 en 12.00 uur) ben ik – geloof het of niet – helemaal niemand tegengekomen die ook maar een van de routes aan het wandelen of fietsen was!

1 opmerking:

  1. Beste Wim, erg leuke en informatieve weblog. Mn de log mbt de fietsroutes/bordjes was erg herkenbaar. Als het jouw al zo vergaat hoe moet een toerist die dan wel niet ervaren. Gr. Leon

    BeantwoordenVerwijderen