maandag 1 maart 2010

Top 5 – Citaten uit het grote Ger Verstraelen-interview

Afgelopen week kwam Ger Verstraelen in De Echo van Horst uitgebreid aan het woord over de asielzoekers die sinds ruim een half jaar zijn gevestigd in het voormalige Sint-Jozefklooster in Tienray. Ger Verstraelen is inwoner van Tienray en zit voor het CDA in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Het volledige interview is hier te lezen, maar dit is alvast mijn top 5 van citaten uit het grote Ger Verstraelen-interview (met tussen haakjes wat Ger Verstraelen in evenveel woorden óók had kunnen zeggen maar níet zei):5. ‘Het grote aantal asielzoekers en de ligging nagenoeg midden in het dorp zorgen er voor dat Tienray toch enigszins overspoeld wordt door de asielzoekers.’ (‘Het grote aantal asielzoekers en de ligging nagenoeg midden in het dorp zorgen ervoor dat het centrum van Tienray weer bruist als vanouds.’)

4. ‘Voor de toeristen die in de zomermaanden gebruik willen maken van de bankjes in het fraai gerenoveerde dorpscentrum is er dan nauwelijks nog plaats.’ (‘In de zomermaanden dreigde een tekort aan bankjes te ontstaan in ons fraai gerenoveerde dorpscentrum. Daarom hebben we er gewoon een paar bijgemaakt.’)3. ‘In de zomer is er vooral ‘s avonds veel geluidsoverlast van de asielzoekers, die vaak tot midden in de nacht zich in en om het klooster luidruchtig gedragen.’ (‘In de zomer is er vooral ’s avonds veel stankoverlast van dorpsbewoners, die vaak tot midden in de nacht zitten te barbecuen. Helaas bijzonder storend voor de asielzoekers.’)

2. ‘Komende zomer zullen we als omwonenden dus nog wel overlast ondervinden, maar hier berusten we maar in.’ (‘Komende zomer zullen de asielzoekers dus nog wel stankoverlast ondervinden, maar ze doen daar gelukkig niet moeilijk over.’)1. ‘Nu, in de wintermaanden, valt de overlast erg mee. De asielzoekers blijven dan binnen.’ (‘In de wintermaanden blijven de asielzoekers jammer genoeg binnen. Dan is het hier doods.’)

3 opmerkingen:

 1. Wim,

  Petje af voor je geweldige stuk.
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. CDA & PVV, zo lijkt een coalitie toch weer een stuk reeeler. Gelukkig hoef ik niet te kiezen, bij ons hebben we de sprookjespartij voor de blijheid.

  Grt,

  Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je slaat steeds weer de spijker op de kop Wim, geweldig stuk!

  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen