maandag 29 maart 2010

Top 5 – Vroegtijdig ontmaskerde Horster 1 aprilgrappen

Wat betreft 1 aprilgrappen gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar grappen in de categorie ‘misschien flauw maar altijd doeltreffend’. Toppers in dit genre zijn ‘Je veter zit los’ of ‘Er zit een gat in je trui’. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik met mijn voorkeur een met uitsterven bedreigde minderheid ben. Van 1 aprilgrappen wordt steeds meer werk gemaakt. De vooraankondigingen lijken ook jaarlijks talrijker te worden en eerder te beginnen – tegenwoordig ben ik al vanaf half maart permanent op mijn hoede. Positief gevolg van deze ontwikkelingen: de groeiende kans om een 1 aprilgrap al vóór 1 april als 1 aprilgrap te ontmaskeren. Dit jaar is het zelfs een fluitje van een cent om een top 5 samen te stellen van vroegtijdig ontmaskerde Horster 1 aprilgrappen:

5. Wethouder Litjens zou worden gedegradeerd tot provinciaal ambtenaar:In feite een 1 aprilgrap met potentie, maar weggestopt in een stukje over de ruimte voor ruimteregeling op een binnenpagina van Hallo Horst aan de Maas zal slechts weinig lezers deze zogenaamde onthulling zijn opgevallen.

4. De Rabobank zou alleen nog kredieten voor megakassen verlenen aan tuinders als ze een goed verhaal hebben. Ik geef toe dat ik er bijna in was getrapt. Maar bij nader inzien is het natuurlijk onzin: eerst Californië volplempen met megakassen en je pas daarna afvragen of je je met megakassen wel op de juiste weg bevindt.

3. Het college van burgemeester en wethouders zou onlangs hebben besloten de aanleg van een fietspad tussen Broekhuizen en Melderslo op te schorten.Klinkt op het eerste gezicht eveneens best geloofwaardig. Maar als het werkelijk zo was, zou de voormalig voorzitter van de dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst die intussen namens Essentie in de gemeenteraad zit en die altijd een groot ijveraar voor aanleg van het fietspad is geweest, toch al lang in opstand zijn gekomen?

2. Kasteel Huys ter Horst zou worden herbouwd. Duidelijk geval van te vroeg pieken. Ger Driessen twitterde er op 11 maart al over. Te vet aangezet ook met die schijnruzie tussen dezelfde Ger Driessen en Jos Jenniskens in De Echo van Horst van 18 maart. Uiteraard wel knap van de bedenkers dat ze zoveel lokale prominenten voor hun karretje wisten te spannen.

1. De reflecterende schommels in het speeltuintje van Op de Vlis zouden worden verplaatst. Over lange voorbereidingstijd gesproken: al in september van het afgelopen jaar verschenen in de media berichten over bewoners van Op de Vlis die zich stoorden aan de slagschaduw en reflectie in hun woonkamer en achtertuin van een tegenover hun woning staande schommel. De schommel verdween, maar keerde enkele weken geleden weer terug. Afgelopen donderdag berichtte De Echo van Horst dat de schommel en de glijbaan van het speeltuintje ‘volgende week’ van plaats zouden ruilen. Doorzichtiger kan niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten