maandag 1 november 2010

Klein mysterie 210 – Werkzaam heden

In de week dat Leo Beenhakker z’n naam geen eer aandeed (© KM), kwam slagerij Joosten andermaal met twee juweeltjes op de proppen in De Echo van Horst:Zo langzamerhand krijg ik het idee dat slagerij Joosten op deze manier hengelt naar gratis reclame op Horst-sweet-Horst. Maar daar zijn wij hier niet van gediend, zeker niet zo lang een beloning in de vorm van een groentespies of gepaneerde ananasschijf uitblijft. Voorlopig is dit dus de laatste keer dat slagerij Joosten hier voor het voetlicht wordt geplaatst.
Over naar belangrijker zaken. De parkeerplaats achter bakkerij Gerards-Steeghs (inderdaad, die van die ook na meer dan twintig jaar nog altijd even heerlijke kersenkruimelvlaai) wordt momenteel herstraat. De poort die normaliter toegang verschaft tot de parkeerplaats is daarom gesloten en voorzien van het volgende briefje:Geweldig toch! ‘In verband met werkzaam heden gesloten.’ Kees van Kooten zou er trots op zijn. Uitermate geschikt ook voor een miniquizje:

Vraag 1: hoe lang is deze parkeerplaats gesloten?
A. alleen vandaag
B. vandaag en morgen
C. de hele week
D. dat kun je niet uit dit briefje opmakenVraag 2: waarom is deze parkeerplaats gesloten?
A. vanwege werk
B. vanwege zaam
C. vanwege werkzaam
D. vanwege werkzaamhedenMail uw antwoorden vóór 7 november naar horstsweethorst@gmail.com. Onder de inzenders van de juiste antwoorden verloot Horst-sweet-Horst 25 kerstbes slingervruchtjes.

1 opmerking:

  1. De parkeerplaats achter de bakkerij wordt herstraat. Ingang is bereikbaar via de Herstraat.
    Is de Herstraat vroeger 's herstraat, vraag ik me nu af??

    BeantwoordenVerwijderen