maandag 1 november 2010

Top 5 – Horster agententweets

Boeven en ander gespuis opgelet: de Horster politie is aan het twitteren geslagen! Sinds afgelopen donderdag. Als eerste in Limburg! ‘Primair om de burger een informeel kijkje in de keuken van de wijkagent te bieden’, aldus wijkagent Hans van Vulpen in Hallo Horst aan de Maas van deze week. ‘We willen meer begrip kweken bij burgers’, aldus Marjo van Ginderen, woordvoerder van de politie Limburg-Noord, in Dagblad De Limburger van afgelopen woensdag. Nogmaals Hans van Vulpen in Hallo: ‘Het is mooi dat het een uitdaging voor ons is. Zo verlaten we ook eens de veilige paden.’Smerissen die veilige paden verlaten? Als kritisch volger van de politie ben ik dan toch op m’n hoede. Volkomen ten onrechte, zo blijkt na een kleine week politiegetwitter. Deze burger is de wouten dankbaar voor het informele kijkje in hun keuken en is diep onder de indruk geraakt van hun bezigheden. Dat zo vurig gehoopte begrip is bij deze burger al na enkele dagen gekweekt. Mijn top 5 van Horster agententweets van de afgelopen vijf dagen: 5. Voorbereiding week vd opsporing: met hele team groot aantal openstaande zaken aanpakken. Niks wachten op recherche. Gewoon zelf doen!
Die recherche ook. Kun je altijd op wachten tot je een ons weegt. En een pretenties dat die jongens hebben!

4. 7 uur melding woningbraak Lottum. Auto, laptop, TomTom, kortom de hele handel weg. Niet echt lekker wakker worden. Bulgaarse methode. Potverdriedubbeltjes: de Bulgaarse methode is nu zelfs tot in Lottum doorgedrongen. Waar moet dan heen, waar moet dat heen? Wacht, u weet niet wat de Bulgaarse methode is? Ook op die vraag twitteren wij graag een antwoord: breken van de cilinder van een slot.

3. Vandaag gesprek met student, overleg over veiligheidsbeleid bij de gemeente en aanpak lastige partner bij Elzenhorst. Dag is vol.Dag is vol? Dag is bomvol! Je zou er nog overwerkt van raken, zijn we nog verder van huis. Maar gelukkig wacht aan het eind van de week een mooie beloning: Alle adminstratie bijgewerkt. Nu een vrij weekend van maar liefst 4 dagen. Dat is lang geleden. Allemaal een prettig weekend.

2. Net wat onderzochte spulletjes van een inbraak bij een int. bedrijf in Horst teruggebracht. Gesproken met Sec Officer. Aparte ervaring.
De ultieme jongensdroom gaat in vervulling: een gesprek met een Sec Officer. En die once in a lifetime experience vervolgens koeltjes een ‘aparte ervaring’ noemen. Meesterlijk! Ik ken mensen die een moord zouden doen voor een gesprek met een Sec Officer.

1. uurtje noodhulp overgenomen. Wegloper van 11 bij t Raayke. Is weer terug. Vette tranen. Wilde naar huis. Hoe vertederend! Zo zien we oom agent allemaal ’t liefst. Maakt herinneringen bij me wakker aan Wim is weg, m’n favoriete kinderboek: ‘Wim is weg. Pappa belt de politie op. Hij zegt: er is een jongetje weg. Ons jongetje. Hij heet Wim. Met blond haar en dikke wangetjes? zegt de inspecteur, wij gaan hem zoeken.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten