maandag 14 maart 2011

Top 5 – Konijnenmuziek

Geweldig bos, dat Kasteelpark Ter Horst. Alleen zo jammer dat er allerlei dieren huizen. Die ons de pis lauw komen maken. Maar daar zijn wij niet van gediend! Wie denken die beesten eigenlijk wel dat ze zijn? Aalscholvers die illegaal komen vissen, waar zijn ze in godsnaam mee bezig? Konijnen die zich tegen de klippen van de hel op vermenigvuldigen, menen die onverlaten nu werkelijk dat ze zich alles kunnen permitteren? Helpen met hun duizenden de toch al zo tere voetbalvelden van Wittenhorst helemaal naar de mallemoer.
Wat is het dan toch goed dat er jagers zijn. Zien onmiddellijk de ernst van het probleem onder ogen en zijn terstond bereid hun geweren ter hand te nemen om die vermaledijde konijnen naar een andere wereld te helpen.
En wat is het dan toch ongelooflijk zeurpieterig dat er meteen weer mensen zijn die op hun achterste benen staan over dat schieten en naar politie en pers (Hallo Horst aan de Maas) stappen. Om zich te beklagen over het feit dat de jagers op konijnen schieten op momenten dat er ook wandelaars in het bos, sorry, park zijn. Tja, nou vraag ik je, wil je verlost worden van de plaag van die ‘graafgrage langoren’ (© Hallo Horst aan de Maas) of niet? Maar wat is het dan toch weer goed dat de politie meteen een diepgravende analyse van het probleem maakt. ‘Dat het schieten op konijnen met een luide knal gepaard gaat, brengt bij veel wandelaars of joggers een schrikreactie teweeg’, liet een attente politiewoordvoerder het wakkere weekblad weten.En wat is het dan toch goed dat we een pragmatische gemeente hebben die de jagers verzoekt zo vroeg mogelijk in de ochtend op pad te gaan. ‘Dan is de kans dat zich wandelaars in het bewuste gebied bevinden relatief klein’, aldus een gemeentelijke woordvoerder in Hallo. En wat is het dan toch goed dat de introductie van die animal cops zo traag verloopt. Want anders zou er van dat schieten natuurlijk helemaal niets meer terecht komen. Dan zou ongetwijfeld ook hier voor de halfzachte Drontense variant worden gekozen. Wat die inhoudt? ’s Nachts harde muziek door de speakers van de geluidsinstallatie laten schallen om de beestjes van de voetbalvelden te verjagen. Zoetsappiger kan niet. Maar mocht het onverhoopt toch ooit zover komen, dan hierbij mijn top 5 van konijnenmuziek:

5. Schnuffel – Ich hab’dich lieb

4. Mijn konijn en ik door Het Feestteam

3. Flappie door Youp van ’t Hek

2. Lief klein konijntje door Henkie

1. Bright Eyes door Art Garfunkel

1 opmerking:

  1. Mooi artikel weer vol van heerlijke uitspraken met mooie verwoordingen.

    Persoonlijk zou ik flappi wel op nummer 1 zetten aangezien dat toch wel een eng liedje is voor konijntjes ;p

    BeantwoordenVerwijderen