maandag 2 mei 2011

Actualisatie - Wielerbaan (2)

Nogmaals de enige verharde wieler- annex skelter- annex step- annex rolschaatsbaan die Horst aan de Maas rijk is.
Bouwde ik de vorige keer bij dat ‘enige’ nog een ontsnappingsclausule in (‘altijd link zo’n absolute uitspraak als je weet dat Peter tot je lezerspubliek behoort’), vandaag kan die achterwege blijven. Precies wat ik met mijn enigszins provocerende opmerking van 11 april beoogde, gebeurde: Peter voelde zich uitgedaagd, ging op onderzoek uit en mailde me afgelopen week: ‘Ik heb nog geen bewijzen gevonden om je stelling wat betreft de rolschaatsbaan aan de Prinses Beatrixstraat te ontkrachten.’ Hij kondigde aan nog een betrouwbare bron te raadplegen, maar twee dagen later ontving ik al een e-mail met de mededeling dat die er evenmin in was geslaagd mijn bewering onderuit te halen. Dus zolang het tegendeel niet is bewezen: de enige verharde wieler- annex skelter- annex step- annex rolschaatsbaan die Horst aan de Maas rijk is, bevindt zich aan de Prinses Beatrixstraat in Horst.
Hoe zit het nu met de toekomstperspectieven van de baan, waarover ik op 11 april m’n bezorgdheid uitsprak? Niet te vroeg juichen, maar het begint er verdacht veel op te lijken dat de baan de renovatie van de plantsoenen aan de Prinses Beatrixstraat gaat overleven. Want wat er daar de afgelopen weken ook op z’n kop is gezet (en geloof me, dat is heel wat),
de baan heeft tot op heden alle stormen doorstaan. Haar nu alsnog ontmantelen zou ongeloofwaardig zijn.
Krijgt de baan inderdaad een tweede leven als activiteitenparcours voor oudjes? Of wordt ze, zoals ik eerder suggereerde, een permanent aandenken aan een tijd waarin beleidsbepalers nog geloofden in de maakbaarheid van de samenleving? Hoe dan ook: als dit een voorbode is van het nog te ontwikkelen monumentenbeleid in Horst aan de Maas, dan gaan we wis en waarachtig mooie tijden tegemoet.
Zoals ik altijd al heb gezegd: liever koesteren wat er is, dan heropbouwen wat er niet meer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten