donderdag 17 januari 2019

Intermezzo – Factsheet

En zo duikt Horst-sweet-Horst ineens op in de Factsheet Gemeenteraad Horst aan de Maas 2018! Tot twee keer toe zelfs! Vereerd! Bijzonder vereerd!


De eerste vermelding is terug te vinden op bladzijde 7, waar vijf ‘facts’ van Eric Beurskens (negentien jaar gemeenteraadslid voor VVD en Essentie en sinds een half jaar wethouder) worden opgesomd. Eén van die facts: ‘Hij werd begin dit jaar in Horst-Sweet-Horst betiteld als het meest gezaghebbende raadslid van 2017.’ Blijkbaar is het oordeel van Horst-sweet-Horst gezaghebbend genoeg om op het palmares van Eric Beurskens te mogen prijken. Doet goed!


De tweede vermelding is op bladzijde 15, in de rubriek En nu geheel iets anders! Een rubriek ‘met in feite onnutte informatie of liever gezegd, het gaat nergens over’. Onnutte informatie? Het gaat nergens over? Dat is dan weer een knalharde klap in het gezicht van Horst-sweet-Horst: informatie op Horst-sweet-Horst is áltijd nuttig, het gaat nóóit nergens over. Onbegrijpelijk misverstand. Maar dit geheel terzijde. Op bladzijde 15 komen de drie stukjes aan de orde die Horst-sweet-Horst afgelopen jaar publiceerde over de keukentafels van gemeenteraadsleden (klik hier, hier en hier).


Over de Horst-sweet-Horst top 5 van keukentafels van Horster gemeenteraadsleden wordt in de Factsheet opgemerkt:
‘In zijn Top 5 eindigde Aniet Fonteyne op de 1e plaats. Hij refereerde in deze o.a. naar Karl Marx die op de foto te zien was. Dit laatste is bij Horst-Sweet-Horst niet geheel onverwacht te noemen.’
Wordt hier soms de suggestie gewekt dat Horst-sweet-Horst marxistisch is? Dat die top 5 niet objectief zou zijn? Behalve het feit dat informatie op Horst-sweet-Horst áltijd nuttig is en nóóit nergens over gaat, is Horst-sweet-Horst, zoals trouwe lezers weten, óók objectief – tot op het bot en áltijd!


Helemaal aan het eind van het stukje krijgt Horst-sweet-Horst nog een tweede veeg uit de pan:
‘Overigens valt het van Horst-Sweet-Horst tegen, dat er nog geen top 5 is van waar gaan de raadsleden met hun boodschappenlijstje inkopen doen (of wat staat er op). Dit, omdat diezelfde Peter Elbers [wiens opmerking over zijn keukentafel de aanleiding vormde voor de drie keukentafelstukjes] in de voorbereidende vergadering van 23 oktober de opmerking maakte dat huurcontracten (van recreatieparken) niet meer waarde hadden dan de kassabonnen van de Jumbo.’
Die opmerking van Peter Elbers is Horst-sweet-Horst helaas ontgaan. Anders had Horst-sweet-Horst Peter Elbers uiterst objectief de mantel uitgeveegd over zijn insinuatie dat kassabonnen van Jumbo geen waarde hebben. Maar dit geheel terzijde. Wat betreft die tweede veeg uit de pan (waarom nog geen Horst-sweet-Horst top 5’s van favoriete supermarkten van Horster gemeenteraadsleden en/of hun boodschappenbriefjes?):

Factsheets die vragen, worden door Horst-sweet-Horst overgeslagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten