zaterdag 28 maart 2020

Top 5 – Afgelopen week in Horst aan de Maas waargenomen stoepkrijttekeningen en -teksten (3)

En alweer een nieuwe nummer 1 voor de top 5 van afgelopen week in Horst aan de Maas waargenomen stoepkrijttekeningen en -teksten!


Of moeten we zeggen twee aanvullingen?


Hoe dan ook: twee uur geleden naast elkaar aangetroffen in de Schoolstraat in Horst, onderweg naar het dezer dagen iets minder bruisende Horster centrum. Het kleurrijke werk is zonder enige twijfel de grootste tekening die ik de afgelopen week in Horst aan de Maas ben tegengekomen – en geloof me, ik heb er heel wat gezien. Eigenlijk alleen te fotograferen met een keukentrapje. Of nog beter: een drone.


Het is een coproductie van zo'n beetje het hele gezin Lucassen-van Dijk, vertellen Lieve en Aukje die staan na te genieten van hun werk. In de loop van de ochtend zijn ze begonnen, twee uur later waren ze klaar, Bor en Joop met de gestileerde weergave van twee mannen, Lieve en Aukje met de grote tekening. Of hun werk ook een titel heeft? Daar hebben ze nog niet over nagedacht. ‘Onderwaterwereld misschien?’, oppert Aukje.


Of ik de kleine, door Bor en Lieve gemaakte tekening ook heb gezien? Die van de omtrek van hun handen waarvan ze mannetjes hebben gemaakt? Nee, die is me ontgaan. Niet zo heel vreemd misschien: als we gaan kijken constateren ze tot hun spijt dat de tekening nu al nauwelijks meer te onderscheiden is.


Het zou spelbederf zijn hen nu te vragen of ze denken dat er na de voorspelde regen van morgen nog veel van de tekeningen over zal zijn. Gentleman als ik ben vraag ik dat dus niet, ook met in m’n achterhoofd de tegeltjeswijsheid die ik gisteren in de Herstraat aantrof:


P.S. Klik hier en hier voor de eerste twee afleveringen van de top 5 van afgelopen week in Horst aan de Maas waargenomen stoepkrijttekeningen en -teksten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten