zaterdag 19 februari 2022

Ingezonden – BVNL

Om wat voor reden dan ook verschenen deze week geen bijdragen van de lokale politieke partijen in Hallo Horst aan de Maas. Om in deze leemte te voorzien heeft Horst-sweet-Horst alle aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemende partijen eenmalig de ruimte geboden om hier een stukje te publiceren: het stukje dat normaalgesproken in Hallo zou verschijnen of iets anders. Als derde BVNL.

Motie van treurnis

Het is van groot belang dat het nieuws in onze gemeente ongekleurd, eerlijk en transparant is, helemaal vanuit de gemeente zelf. De afgelopen tijd zien we dat de wethouders van de coalitiepartijen door middel van filmpjes terugblikken op de raadsperiode. Het college geeft in deze filmpjes aan wat gerealiseerd is, men wil gaan doen en welgeteld één keer is benoemd dat er ook gefaald is. Zo verscheen onlangs een heus verkiezingsfilmpje, de druppel voor BVNL en de voltallige oppositie.

De afgelopen tijd verschijnen meer van dit soort berichten/video’s op de gemeentelijke sociale en mediakanalen vanuit het college. De campagnetijd binnen het college is volop ingezet en is duidelijk merkbaar. Het college maakt deze filmpjes van het gemeenschapsgeld, van uw geld. Inwoners en ondernemers binnen Horst aan de Maas hebben recht op feitelijk en ongekleurd nieuws; een open, eerlijk en transparant bestuur, zoals enkele partijen nu als slogan in de verkiezingen gebruiken.

De voltallige oppositie heeft gezamenlijk via een motie van treurnis haar grote teleurstelling en treurnis over de gang van zaken uitgesproken en roept het college op per direct te stoppen met deze waanzin. Wij eisen gezamenlijk dat zij het geld wat gebruikt is uit publieke middelen, per direct terugstorten in de gemeentekas en een rectificatie uit doen gaan. Wij willen dat onze inwoners en ondernemers eerlijk nieuws vanuit de gemeente horen. Dit kan echt niet!

Imke Emons, raadslid BVNL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten