vrijdag 18 februari 2022

Ingezonden – Perspectief Horst aan de Maas

Om wat voor reden dan ook verschenen deze week geen bijdragen van de lokale politieke partijen in Hallo Horst aan de Maas. Om in deze leemte te voorzien heeft Horst-sweet-Horst alle aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemende partijen eenmalig de ruimte geboden om hier een stukje te publiceren: het stukje dat normaalgesproken in Hallo zou verschijnen of iets anders. Als tweede Perspectief Horst aan de Maas.  


Er wordt gesjoemeld met ons buitengebied en de raad doet niets

Ook tijdens deze campagneperiode zijn alle partijen weer voor een duurzame, gezonde en eerlijke gemeente. Maar wat doen die campagnepraatjes er toe als je andere besluiten neemt in de raad?

Het bestemmingsplan voor Californië 2 moet aangepast worden door een procedure die de omwonenden zijn gestart. Dat is een goed begin, maar wat ons en de omwonenden betreft is het nog steeds een plan dat we niet moeten willen. Het raakt veel thema’s: volbouwen van het buitengebied, licht- en verkeersoverlast, arbeidsmigranten en de energietransitie.


Daarnaast wordt er teveel informatie geheim gehouden. We weten veel te weinig van de plannen met dit gebied om ze zomaar goed te keuren. Wat schetst onze verbazing? CDA, Essentie, D66+GroenLinks, Pvda en VVD stemmen toch vóór dit bestemmingsplan. Vervolgens zijn er ook nog raadsleden die Perspectief ervan beschuldigen het college niet te vertrouwen.


Ik doe mijn werk als raadslid. Ik ben kritisch namens onze inwoners, heb veel contact met omwonenden en kom bovendien met voorstellen hoe het wél kan. Uit de stukken die de buurt via een WOB-procedure heeft gekregen blijkt nu dat er in de plannen behoorlijk wordt gesjoemeld met ons buitengebied. Mogelijk gaat het om véél meer glastuinbouw dan de aangewezen 50 ha. En voor die 50 ha zijn mogelijk stikstofrechten gekocht van een bedrijf dat al tien jaar niet meer bestaat.

Dit is zoiets waarbij je liever geen gelijk krijgt. Collega-raadsleden: het is nog niet te laat. Komende dinsdag stellen wij weer vragen. Willen jullie de daad nu bij het campagnewoord voegen?

Thijs Lenssen, raadslid Perspectief Horst aan de Maas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten