maandag 8 juni 2015

Intermezzo – Jan Zwachtelman

‘Wat zeg je? Dat de buren mekkeren over de harde muziek ’s avonds? Dat ze lekker de teringtyfus krijgen! Ze kunnen me de godsgloeiende bout hachelen!
Alsof ik geen recht heb op wat ontspanning na een hele dag voor paal staan! Mag ik daarna dan niet uit m’n dak gaan? Even alles van me afgooien? Man, je moest eens weten wat ik allemaal naar m’n hoofd geslingerd krijg. Lusten de honden geen brood van. Nou ik het toch over die mormels heb … Pissen me helemaal nat. En ik maar stinken, daar helpen nog geen tien flesjes onjeklonje tegen. En denk maar niet dat er ooit een baasje is dat ingrijpt. Nee, ze staan er altijd schaapachtig bij te lachen. Het liefst zou ik ze naar een andere wereld helpen, maar dan krijg je ook zo’n poppenkast. Maar je neemt het wel allemaal mee, hè, je kropt het op. En dan is die ontlading ’s avonds zó heerlijk. Willen ze me dat nou godverdomme ook nog afpakken? Het enige verzetje dat ik heb?
Wat zeg je? Hoe ik mijn eigen behoefte doe? Heb jij daar iets mee te maken dan? Nou ja, oké dan, het betere luierwerk zal ik maar zeggen. Staat zo in m’n contract. Wat zeg je? Of het misschien Etos-luiers zijn? Heel leuk, ja. Jij bent zeker de grappigste thuis?
Wat zeg je? Ja, het klopt dat ik m’n linkerbeen heb moeten laten amputeren. Achteraf gezien allemaal overbodig, want dat nieuwe been bleek veel te dun. En bovendien zat de knieschijf veel te hoog. Hebben ze het ouwe er maar weer aangezet. Of ik dat zomaar heb geaccepteerd? Ja, wat dacht jij dan? Staat zo in m’n contract en dan ben ik niet zo iemand die gaat lopen zeuren. Lopen is sowieso een stuk moeilijker geworden, en al helemaal met die plaat onder m’n voet.
Wat zeg je? Ja, die muts was inderdaad alleen voor de winter. Was fokking heet, zeg. Sinds 1 mei mag ik die zonnebril op. Allemaal contractueel vastgelegd. Wat zeg je? Een andere look? Heb je goed gezien! Nee, stond niet in m’n contract. Ben ik zelf mee gekomen. Dat vleeskleurige moest er vanaf, vond ik. Zwart heeft toch veel meer uitstraling? Waren ze helemaal met me eens. De bedoeling is dat het uiteindelijk helemaal zwart wordt, alleen over die nekbrace zitten we nog een beetje te dubben. Is die ook zwart, dan wordt het zo begrafenisachtig en dat is wel het laatste dat ze willen.
Wat zeg je? Wat? Of er ook zwarte gehoorapparaten zijn? Straal godverdegodver toch op, vuile hoerenzoon dat je bent!’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten